Ovenstående er måske en lidt provokerende titel, men den dækker over, at der er mange faldgruber ved video marketing, som jeg gerne vil forsøge at belyse i denne artikel, hvor je gvili lægge fokus på distribution, som måske en af de største faldgruber. Ud fra devisen hvad hjælper det at have produceret verdens bedste video, hvis ingen ser det, til det problem vil jeg også komme med et par løsninger.


Først og fremmest glemmer mange virksomheder at når selve videoproduktionen er overstået, og de har deres færdige reklamevideo, er det kun første halvleg der er spillet. Man tror typisk at det er nok lige at lægge videoen på Youtube og evt. ind på hjemmesiden. Det er en stor fejl, ingen ser videoen, der kommer til at samle støv i bunker.

Man glemmer eller kender ikke til det vigtigste aspekt, i at få succes med video marketing – distribution. Distribution af videoen er altafgørende. Videoen skal distribueres ud via en række kanaler, så vi får videoen præsenteret for jeres målgruppe. Her kan der også gå meget galt, hvis vi ender med at ramme den forkerte målgruppe. Der er selvfølgelig behov for at vi har gjort vores hjemmearbejde først, vi skal kende vores egen målgruppe, deres køn, alder, geografi, interesser og andre relevante kriterier.

Men distribution af video er ikke et ualmindeligt problem, en undersøgelse blandt 230 respondenter, viste at 53%[1] havde problemer med at få promoveret og dermed distribueret deres videoreklamer, over halvdelen havde dette problem, det er en ganske betragtelig del. Samtidig siger 47%[2], der bruger videoreklamer, at de lægger dem i deres e-mails, så her har vi under halvdelen der faktisk bruger video en af de mest åbenlyse steder at distribuere sine videoreklamer, hvor man kan lægge enten en video gif eller videolink under ens e-mail signatur, som på daglig basis bliver eksponeret for mulige seere der modtager ens mail og i høj grad målgruppe relevant seere. Hvis de tidliger nævnte 53% startede med at lægge deres video i deres email signatur og evt. email nyhedsbrev, havde de allerede samlet en af de allermest lavthængende frugter.

Distribution, distribution, distribution

Men hvordan gør vi det så, hvordan får vi vores video ud til vores målgruppe. Der er heldigvis en række forskelige metoder, som allerede nævnt kan vi bruge vores emai signatur og email nyhedsbrev. Andre metoder er de sociale medier, såsom Facebook, twitter, Instagram, Google+, Pinterest, Reddit og LinkedIn. De åbenlyse jeres egen hjemmeside og youtube.

Hvis vi skal vær mere målrettet, er Youtube en fantastisk kanal, hvor vi kan oprette video kampagner f.eks. de såkaldte instream Ads, der dukker op i 5 sek. nogen gange nrå du klikker på en video. Vi kan oprrret disse vide kampagner via Google Ads, ligesom vi kender det fra Adwords, hvor vi kan målrette vores videokampagne på Youtube efter en række målgruppe kriterier, som alder, køn, geografi, interesser, hvad de søger efter på Youtube osv., for mere dybdegåedne informaton om Youtube annoncerring, har en skrevet et længere indlæg om fordelene ved youtube annonceriing.

Slutteligt vil jeg bare opfordre alle der anvender video i deres virksomhed at have distribution af video med i tankerne allerede fra begyndelsen af ny videoproduktion, det vil kun være et plus hvis jeres målgruppe rent faktisk ser jeres video.

Hvis du vil høre mere om mulighederne i forhold til distribution og Youtube annoncering, kan du altid kontakte mig på palle@quarkypoint.dk.[1] https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics-2016/

[2] https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics-2016

Comment

Få gratis storyboard
FÅ MIT GRATIS STORYBOARD NU
Få dit gratis storyboard nu