Videoguide YouTube annoncering Del 2

Comment

Videoguide YouTube annoncering Del 2

I denne guide om YouTube annoncering vil jeg vise forskellige funktioner og tips og trick til YouTube annoncering. Det er en meget handson gennemgang, hvor jeg viser jer funktionerne skridt for skridt, så i selv kan gentage det samme for jeres virksomhed.

I anden video herunder, ser vi hvordan man opretter sin første kampagne på YouTube, det skal lige nævnes at i starten af videoen opretter jeg hurtigt en Adwords kampagne, fordi Google Ads er sat op til at ens første handling skal være, at lave en Adwords kampagne, så den laver jeg hurtigt, sletter den derefter og laver så endelig en YouTube kampagne.

God fornøjelse, i mellemtiden undersøger jeg hvad næste video skal handle om.Hvis du vil høre mere om hvordan YouTube annoncering kan bruges, i forhold til din virksomhed og jeres produkter/services, kan du altid kontakte mig på palle@quarkypoint.dk.

Comment

Videoguide YouTube annoncering Del 1

Comment

Videoguide YouTube annoncering Del 1

Der er et fantastisk ordsprog der hedder "show it don't tell it", vis det frem for at tale om det. Det ordsprog holder max i utroligt mange sammenhænge og især ved vidensdeling. I forbindelse med YouTube annoncering vil jeg derfor lave en lille videoguide, som viser skridt for skridt hvordan man laver sin egen YouTube kampagne og derefter løbende optimerer den.

I første video herunder tager vi første skridt, hvor vi opretter en konto på Google Ads, med den konto kan vi lave vores første YouTube kampagne.

God fornøjelse, vi ses forhåbentligt i næste video(Din første YouTube kampagne).


Hvis du vil høre mere om mulighederne i forhold til Youtube annoncering, kan du altid kontakte mig på palle@quarkypoint.dk.

Comment

Hvorfor er jeres videomarketing ubrugelig

Comment

Hvorfor er jeres videomarketing ubrugelig

Ovenstående er måske en lidt provokerende titel, men den dækker over, at der er mange faldgruber ved video marketing, som jeg gerne vil forsøge at belyse i denne artikel, hvor jeg vil lægge fokus på distribution, som måske en af de største faldgruber. Ud fra devisen hvad hjælper det at have produceret verdens bedste video, hvis ingen ser den. Til det problem vil jeg også komme med et par løsninger.


Først og fremmest glemmer mange virksomheder at når selve videoproduktionen er overstået, og de har deres færdige reklamevideo, er det kun første halvleg der er spillet. Man tror typisk at det er nok lige at lægge videoen på Youtube og evt. ind på hjemmesiden. Det er en stor fejl, ingen ser videoen, der kommer til at samle støv i bunker.

precision-marketing.jpg

Man glemmer eller kender ikke til det vigtigste aspekt, i at få succes med video marketing – distribution. Distribution af videoen er altafgørende. Videoen skal distribueres ud via en række kanaler, så vi får videoen præsenteret for jeres målgruppe. Her kan der også gå meget galt, hvis vi ender med at ramme den forkerte målgruppe. Der er selvfølgelig behov for at vi har gjort vores hjemmearbejde først, vi skal kende vores egen målgruppe, deres køn, alder, geografi, interesser og andre relevante kriterier.

Men distribution af video er ikke et ualmindeligt problem, en undersøgelse blandt 230 respondenter, viste at 53%[1] havde problemer med at få promoveret og dermed distribueret deres videoreklamer, over halvdelen havde dette problem, det er en ganske betragtelig del. Samtidig siger 47%[2], der bruger videoreklamer, at de lægger dem i deres e-mails, så her har vi under halvdelen der faktisk bruger video en af de mest åbenlyse steder at distribuere sine videoreklamer, hvor man kan lægge enten en video gif eller videolink under ens e-mail signatur, som på daglig basis bliver eksponeret for mulige seere der modtager ens mail og i høj grad målgruppe relevant seere. Hvis de tidligere nævnte 53% startede med at lægge deres video i deres email signatur og evt. email nyhedsbrev, havde de allerede samlet en af de allermest lavthængende frugter.

Distribution, distribution, distribution

video-distribution.gif

Men hvordan gør vi det så, hvordan får vi vores video ud til vores målgruppe. Der er heldigvis en række forskellige metoder, som allerede nævnt kan vi bruge vores email signatur og email nyhedsbrev. Andre metoder er de sociale medier, såsom Facebook, twitter, Instagram, Google+, Pinterest, Reddit og LinkedIn. De åbenlyse jeres egen hjemmeside og youtube.

Hvis vi skal vær mere målrettet, er Youtube en fantastisk kanal, hvor vi kan oprette video kampagner f.eks. de såkaldte instream Ads, der dukker op i 5 sek. nogen gange når du klikker på en video. Vi kan oprette disse video kampagner via Google Ads, ligesom vi kender det fra Adwords, hvor vi kan målrette vores videokampagne på Youtube efter en række målgruppe kriterier, som alder, køn, geografi, interesser, hvad de søger efter på Youtube osv., for mere dybdegående informaton om Youtube annoncering, har jeg skrevet et længere indlæg om fordelene ved Youtube annoncering.

Slutteligt vil jeg bare opfordre alle der anvender video i deres virksomhed at have distribution af video med i tankerne allerede fra begyndelsen af en ny videoproduktion, det vil kun være et plus hvis jeres målgruppe rent faktisk ser jeres video.

Hvis du vil høre mere om mulighederne i forhold til distribution og Youtube annoncering, kan du altid kontakte mig på palle@quarkypoint.dk.[1] https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics-2016/

[2] https://www.wyzowl.com/video-marketing-statistics-2016

Comment

7 årsager til at du ikke kan undvære YouTube annoncering

Comment

7 årsager til at du ikke kan undvære YouTube annoncering

I følgende blogindlæg, vil jeg belyse nogen af årsagerne til at du seriøst skal overveje YouTube annoncering, som en del af dit marketingmix. YouTube, som marketingplaform er kommet for at blive, så lad os se på mulighederne.


1. Prisen

Da Youtube er en relativ ny annonceringsplatform kontra Adwords, er annonceringsprisen stadig relativ lav, det kan koste fra 41 øre til 88 øre pr. eksponering på Youtube og med løbende optimering kan prisen blive endnu lavere, så hvis man gerne vil udnytte den lave pris, gælder det om at slå til nu.

target.png

2. Målretning

Målretningsmulighederne er uovertrufne på Youtube, så det bliver nemt for dig at ramme din målgruppe. Du kan målrette annoncering ud fra mange forskellige kriterier, som alder, geografi, sprog, interesser, hvilke videoer der bliver set, hvad man søger efter på Youtube og endda remarketing dvs. når folk har besøgt din hjemmeside kan vi sørge for at de bliver ramt af din reklame på Youtube.

3. Analytics

Vi kan rent faktisk hele tiden blive klogere på vores videoannoncering. Vi kan løbende følge med i antallet af eksponeringer, visninger, antal klik, hvor meget der er set, hvor vores visninger og eksponeringer kommer fra og hvad de enkelte visninger koster os, så der er et hav af muligheder for at bruge analytics til at optimere vores annoncering på Youtue og hvis vi har flere videoer kan vi spltteste dem mod hinanden og se hvilke der performer bedst og dermed også blive klogere på hvordan vores fremtidige videoer skal se ud.

remarketing.png

4. Remarketing

Alene remarketing muligheden på Youtube er en årsag til at du skal bruge Youtube, som annonceringsplatform. Vi ved jo flere gange vi rammer vores målgruppe med vores reklamer på f.eks. vores hjemmeside, Facebook, LinkedIn og Youtube, jo større er chancen for at de konverterer til en kunde og især når de har vist en interesse ved at besøge vores hjemmeside, så er det en meget stærk indikator på vor interesseret de er i jeres produkt.

5. Trend

Vi har gennem de sidste par år set en tydelig trend i at reklamefilm flytter fra Flow TV dvs. TV2 etc. og over til de digitale kanaler, som Youtube, Facebook, tv2.dk. Den underliggende årsag er at der er færre der ser tv i dag, end der gjorde før. Unge og forgående generationer bruger i stigende grad Youtube, som deres TV. Vi kan bl.a. også se at det er en af årsager til at TV jævnligt reklamerer med deres TV annonceringspakke - det er nok fordi de har haft udfordringer med at få kunder i butikken. Reklamerne bliver nødt til at være hvor seerne er og det er på Youtube.

focus.png

6. Fokus

Når vi ser en video på Youtube er vi fokuseret på at se en video, vi har lige trykket play, så vi kunne ikke være mere fokuseret og så kommer reklamen, når vi er fuldt optagede af at skulle se en video. Det kan være et irritationsmoment, men dog kun et kort et der varer 5 sek., men effekten er at vi nærmest har seerens udelte opmærksomhed i 5 sek. og det er en unik mulighed, hvorimod vi på tv ofte sidder med mobil, tablet, går på toilet eller i køkkenet når reklamerne komme og dermed en meget sporadisk opmærksomhed.

7. Den anden mest brugte søgemaskine

Youtube er den næst mest bruget søgemaskine lige efter Google, det er bl.a. med til at gøre den til en af de mest brugte hjemmesider, faktisk er den, den. 3 mest besøgte hjemmeside, så næsten alle og enhver besøger Youtube på et eller andet tidspunkt og netop derfor er din målgruppe på Youtube. Desuden er det en hjemmeside hvor folk i høj grad søger efter videoer om bestemte emner, og det kan vi bruge i målretnings øjemed, da det gør det nemmere for os at målrette vores reklamer i forhold til bestemte produkter eller produktets univers og dermed er vores reklamer mere relevante.

Hvis du ønsker at drøfte mulighederne for at anvende YouTube annoncering for jeres virksomhed, kan du kontakte mig, så kan vi tage en snak.

Comment

Få gratis storyboard
FÅ MIT GRATIS STORYBOARD NU
Få dit gratis storyboard nu