Videoproduktion - Hvad er det for en fisk?

 
portfolio_videoproduktion.png
motion-graphics-small-v2-1.png

Hos Quarky Point laver vi videoproduktion, men hvad er det? Det er sådan set bare video, som vi kender det fra TV, Youtube, streaming, Facebook osv. etc.

Men hos Quarky Point deler vi det op i 3 kategorier: Præsentationsvideo, 2D animationsvideo og 3D animationsvideo. Alt video ligger indenfor de 3 kategorier eller er en kombination af dem.

Overordnet set er en præsentationsvideo, bare en video optaget med kameraer, så det er rigtige optagelser af rigtige mennesker eller rigtige omgivelser. 2D animationsvideo er 2D tegninger, dvs. som vi kender det fra søndagsstriberne ”Basserne” eller ”Garfield”, så det er tegninger der bliver animeret, så de får tilføjet bevægelse, så vi har en tegneserie fra avisen, der bliver til en tegnefilm, det er vores definition af 2D animationsvideo, en tegning/grafik der bliver animeret, så det får en bevægelse og bliver til en film. 3D animationsvideo er en helt anden type, her arbejder vi ikke med tegninger, men med figurer, vi laver i 3D programmer, så hvor vi før tegnede en figur fra én vinkel i 2D, laver vi en helstøbt figur med alle sider og top og bund, så har vi en 3D figur og den animeres, så har vi en 3D animationsvideo.


Hvorfor skal du have en video

Men det er også vigtigt af vide hvorfor vi netop skal producere videoer, hvad får vi ud af det?

En video på forsiden af din hjemmeside kan øge din konverteringsrate med 80%[1], da videoen skaber tillid til dine produkter, hvad enten det er et fysisk eller digitalt produkt, ved at fremvise jeres produkt med dets fordele og funktioner, så kunden nemt og overskueligt forstår hvad produktet kan og om det løser deres givne problem. Videoen skaber en troværdig forbindelse mellem virksomheden og kunden.  Det er meget vigtigt for forbrugerne i dag at få den bedst mulige forsikring, for at man foretager det rigtige køb og at kunden føler de kender produktet bedst muligt, før de foretager købet.

Desuden vil folk have en tendens til at bruge 2 min.[2] længere tid på din hjemmeside efter de har set en video, da det giver hjemmesiden et ekstra pift, som gør at kunden bliver mere interesseret i produktet og vil vide mere og derfor læser videre på hjemmesiden. Jo længere tid de bruger på hjemmesien, jo mere sandsynligt er det at de vil købe dit produkt.

graf.png

hjerne.png

Visuel forståelse

En af de indlysende fordele ved en video er at den kan give en bedre og nemmere forståelse af produktet, end ren tekst, da vi som mennesker har lettere ved at forstå og huske visuelle virkemidler frem for ren tekst.  De besøgende på din hjemmeside kan faktisk huske 80%[3] af hvad de ser i en video frem for en tekst hvor de kun kan huske 30% af hvad de har læst, så du må spørge dig selv vil du have din potentielle kunde til at huske dit produkt frem for konkurrenternes produkter.

Hvad kan vi levere

Vi har erfaring med at lave forskellige typer videoproduktion, fra eventfilm for Syddansk Universitet, til 2D animations videoer der forklarer software løsninger for virksomheder, som HR-Skyen og REDweb. Vi forbedrer løbende vores kompetencer og lærer konstant nye teknikker, der kan forbedre din produktvideo. Vi har selv hardwaren, til at producere animationsvideoer på vores computere, med de bedste video redigeringsprogrammer fra Adobe pakken. Ved real optagelser supplerer vi vores eget udstyr, ved at leje det vi skal bruge til den type videoproduktion vi står over for. Vores baggrund er multimediedesignere med speciale i Film & Animation, som altid har fascineret os, derfor har vi løbende arbejdet med videoproduktioner sideløbende med vores studier og valgte efterfølgende at bruge vores evner til at formidle virksomheders budskaber på en visuel måde, der styrker og vækster deres virksomhed.

 

Den rigtige rådgivning

Hos Quarky Point laver vi ikke kun video, men vi laver en video der er skåret ind til benet og meget enkelt fortæller lige præcis hvilken løsning du tilbyder dine kunder, så videoen præsenterer de mest vigtige og relevante salgsargumenter overfor dine kunder. Det er nemlig utroligt vigtigt at man kan ”Kill your darlings” og skære det unødvendige fedt fra, ellers vil mulige kunder finde videoen irrelevant og føle de spilder deres tid, det kan vi forsikre dem ikke vil ske, hvis vi producerer en video til dem.

Hvordan gør vi det

Men hvad består sådan en videoproduktionsproces af? Den varierer afhængig af hvilken type video det er, både i arbejdstid og hvilke elementer der skal produceres. En nærmere gennemgang for hver kategori følger herunder.

 

Præsentationsvideo

bord.jpg
kamera.jpg

2D Animationsvideo

Vi vil tage en snak med kunden for at lære produktet at kende og finde frem til de vigtigste salgsargumenter, vi skal have fremhævet i videoen, samtidig vil vi undersøge hvor vi skal filme videoen hos jeres virksomhed. Dernæst vil vi aftale en dato hvor vi kan filme og optage videoen på 2 timer. Vi vil sende et kort manuskript på maks. 100 ord, som der skal indtales til videoen af speakeren. Når vi har lavet optagelserne, vil vi gå hjem og redigere videoen, lave grafiske elementer der skal sættes på videoen, sætte baggrundsmusik på og en logo animation. Så er videoen færdig og den uploades på YouTube og kundens hjemmeside. Denne proces vil tage 1,5-2 uger. Der vil altid være mulighed for at få lavet korrektur svarende til 5 timer efter videoen er færdig produceret, dette er inkluderet i prisen.

Vi vil tage en snak med kunden for at lære produktet at kende fra top til tå og finde frem til de vigtigste argumenter der kan sælge produktet, såsom USP, ESP og ISP’er, som vi skal have fremhævet i videoen. Derefter vil vi sende et kort manuskript på maks. 100 ord i speaken, som der skal indtales til videoen. Vi sender nogle eksempler på forskellige speaker, som kunden kan vælge i mellem. Vi laver så de grafiske elementer der bliver animeret, sætter baggrundsmusik på videoen og laver en logo animation. Så er videoen færdig og den uploades på Youtube og deres hjemmeside. Denne proces vil tage 3 uger. Der vil altid være mulighed for at få lavet korrektur svarende til 5 timer efter videoen er færdig produceret, dette er inkluderet i prisen.

2d.png

3D Animationsvideo

Vi vil først mødes med kunden og lære deres produkt grundigt at kende, så vi kender de vigtigste pointer og argumenter, som kan bruges i videoen. Derefter udarbejder vi et kort manuskript med en speak på max 100 ord. Manusset vil blive vurderet af kunden og afhængig af deres vurdering laver vi rettelser på manus, indtil det der godkendt 100% af kunden. Vi sender derefter et par eksempler på nogle speakere, så kunden kan vælge den passende speaker. Vi laver så de 3D figurer og elementer der bliver animeret, sætter baggrundsmusik på videoen og laver en logo animation. Så er videoen færdig og den uploades på Youtube og deres hjemmeside. Denne proces vil tage 6 uger. Der vil altid være mulighed for at få lavet korrektur svarende til 5 timer efter videoen er færdig produceret, dette er inkluderet i prisen.

[1] http://unbounce.com/landing-page-articles/the-benefits-of-using-video-on-landing-pages/

[2] http://threemotion.co.uk/the-power-of-online-video-the-stats-2013/

[3] http://paulmartinlester.info/writings/viscomtheory.html

Få gratis storyboard
FÅ MIT GRATIS STORYBOARD NU
Få dit gratis storyboard nu