YouTube

mere end kattevideoer og en musikplayliste

Youtube kender vi måske primært som et underholdningsmedie, med katte videoer, musikvideoer, youtubere, trailere til film og spil etc. Men det er bare overfladen, hvis vi kradser lidt, bliver vi opmærksomme på at YouTube er næsten alt det vi kan forestille os indenfor video, det indeholder ganske vist sjove og underholde videoer til det meres seriøse, såsom interviews, foredrag, dokumentarer og alt hvad der ligger midt i mellem og i næsten alle de genrer vi kan forestille os.

Som virksomhed skal man prioritere sin markedsføring, hvilke kanaler skal man bruge til at markedsføre sig på. En af kanalerne en virksomhed ikke kan komme udenom er YouTube, da det er den næstmest brugte søgemaskine[1], så hvis en person ikke bruger Google til at lede efter et produkt eller søge oplysninger, vil personen som det naturlige andet valg vælge Youtube, og netop derfor skal man i dag være synlig på YouTube, for at være tilstede når ens potentielle kunder efterspørger ens vare eller service.

YouTube logo.png

 

Tommelfingerreglerne

Når man beslutter sig for at udnytte YouTube til at markedsføre sin virksomhed, er der nogle gode grundregler man skal være opmærksom på, for at have det bedst mulige fundament. Jeg vil her komme ind på et par af de grundregler du skal have styr på.

En video om dit produkt skal ikke være perfekt, det skal ikke være tv kvalitet, det er måske meget kontraintuitivt, men de top 100 brands der klarer sig bedst på Youtube f.eks. MTV, Disney og Google[2], producerer et enormt antal videoer hver måned, de har alle 3 produceret over 10.000 videoer. Mit råd er ikke at producere 10.000 videoer, men hvis du kan producere 3 videoer i acceptabel kvalitet, fremfor 1 perfekt video, så gør det, det har samme eller større effekt. Små hurtige videoer der er meget aktuelle kan have en kæmpe effekt på ens målgruppe. De store brands fokuserer på at producere mange typer af videoer med forskellige budskaber og dertil hører mange videoer der bliver produceret hurtigt og er meget enkle. Lær af de store brands, producer hellere flere videoer der er af okay kvalitet end få, som er perfekte.

En ting er at producere en god video, som er underholdende, informerende og konverterer seerne til kunder, men der hvor mange fejler er faktisk at få folk til at se ens videoer, så når videoen er uploadet på YouTube er arbejdet ikke færdig endnu. Videoen skal markedsføres, den skal deles og tagges, så den kan findes på YouTube.

Tags

Når du uploader din video på YouTube kan du lave tags, som vi kender det fra Twitter, som bare er ord der beskriver indholdet i videoen til YouTube og Googles søgemaskine. Jo bedre dine tags er, jo større er chancen for at folk finder din video på YouTube, fordi så bliver videoen rangeret højere af YouTube, når de kan forstå hvad den handler om. Lav som min. 15 tags, det kan være ord der beskriver hvad videoen handler om, hvor det er, hvem der er med, stemningsudtryk, som ”sjov”, navn på evt. virksomhed og produkt.

videotags.jpg

 

Deling

En af de bedst steder at dele din video er på Facebook, Twitter og LinkedIn. På Facebook er der mange muligheder, du kan dele den på din personlige profil, på din virksomhedsside og relevante Facebook grupper der relaterer sig til dit produkt/service. På Twitter kan du tagge folk, emner der relaterer sig til videoen, for at få den spredt. Imens du på LinkedIn også kan dele videoen i diverse grupper og dit eget blog feed.

Share-YouTube-Videos-on-Facebook-Twitter-Google+.jpg
Få gratis storyboard
FÅ MIT GRATIS STORYBOARD NU
Få dit gratis storyboard nu