YouTube er i dag den næststørste søgemaskine i verden. Mere end 100 timers video bliver uploaded på YouTube hvert eneste minut. Så med mindre din kanal har har en masse engagerede subscribers, som ser alle dine videoer, vil det være svært at blive blive fundet i denne overflod af nye videoer. Det er naturligvis helt centralt, at din video har noget godt indhold. Med godt indhold mener vi at indholdet enten er engagerende, informativt eller underholdende. Dette er helt centralt for at få succes på YouTube. Men der er også andre faktorer, som er vigtige.

Jeg har derfor valgt at komme med de 5 bedste tips til hvordan, at din video bliver fundet på YouTube.

1.     Brug keywords

Ligesom med alt andet søgeoptimeret indhold på internettet, er det vigtigt at fortælle søgemaskiners bots, hvilket indhold din video indeholder. Søgemaskinerne kan ikke se din video, og derfor kan du ”hjælpe dem” ved at bruge udvalgte keywords (på en naturlig måde) igennem dine beskrivelser, så du kan blive rangeret højt i disse søgeresultater. Du kan selv prøve at finde frem til nogle relevante keywords til din video ved at bruge Googles Adwords planner værktøj.

Samtidig er der noget indhold, hvor Google ved at videosøgninger er populære. Søger du eksempelvis på ” Tips og tricks til billedredigering” ved Google at videoindholdet er meget populært, og disse videoresultater bliver derfor rangeret højt ikke kun på YouTube, men også i Googles almindelige søgeresultater. Dette kunne være relevant i forhold til eksempelvis dit content markedsføringsarbejde, hvor dine videoer har mulighed for at rangere højere end traditionelt content ellers ville.

 

2.     Vælg den rigtige titel

Det er vigtigt at have en titel som skiller sig ud, men mange glemmer at titlen er en af de vigtigste elementer for søgemaskinen til at rangere din video. Det er derfor vigtigt dit keyword indgår korrekt i videoens titel. Hvis du eksempelvis ønsker at rangere din video højt på ”tips til billedredigering”, er det vigtigt din titel hedder noget i stil med ”tips til billedredigering i 10 trin” og ikke ”10 trin med tips til billedredigering”. Starten af titlen er altid det bedste sted for et keyword, og husk at det skal indgå på en naturlig måde.

3.     Lav en gennemtænkt og grundig beskrivelse

Som tidligere beskrevet kan Googles bots ikke se videoen eller lytte til videoen (endnu), og derved vide hvad indholdet i videoen er. Derfor er det vigtigt med en lang og gennemarbejdet SEO tekst, som beskriver indholdet og samtidigt indeholder dine udvalgte keywords. En god tommelfingerregel er en tekst på minimum 200 ord. Husk også i beskrivelse at lave links til din hjemmeside og sociale medier, så dit publikum nemt kan få et overblik over, hvor de kan finde dig eller dit produkt.

4.     Brug tags

Tags er inden for SEO arbejdet på hjemmesider ikke længere relevant, men for YouTube-videoer er historien lidt en anden. Så udover at vælge en relevant kategori til din video, skal du også huske at bruge tags. Husk at brug dem aktivt på alle dine videoer. Sæt dig ind i hvad dit publikum vil søge efter for at finde din video, og brug så disse keywords som tags. Dette er igen med til at rangere dit indhold højere, og gøre det nemmere for søgemaskinen at indexere det korrekt. 

5.     Del dit indhold på de sociale medier

Det lyder simpelt, men ikke alle husker at bruge tiden på, at dele deres videoer på de sociale platforme. Del dine videoer, og forhåbentligt vil dit netværk dele dem med deres. På den måde kan det være medvirkende til at skabe den klassiske domino effekt, som vil betyde flere og flere visninger. Dette er en positiv spiral for din video, da flere visninger betyder højere rangering, som igen betyder endnu flere visninger.

Det er mange gange ikke tilstrækkeligt at dele dine videoer alene i dine private netværk, så husk også at arbejde aktivt med at dele det i eksterne. Et godt tip kunne være at bruge eksempelvis Linked Ins gruppe funktion. Meld dig aktivt ind i nogle relevante fællesskaber, som deler dine interesser. Mange gange er chancen for at få dit indhold delt med relevante modtagere højere her, end hvis du kun deler det med dine venner og familie på facebook.

 

 

1 Comment